Wie we zijn

KamaK is een theatergezelschap van enthousiaste acteurs, professionals en een grote groep vrijwilligers.

Onze kernactiviteit is het maken van theater als dagbesteding. Theater KamaK verzorgt jaarlijks een nieuwe productie met een maatschappelijk thema. Deze productie wordt gespeeld in het eigen theater, de (Eu)regio en elders in Nederland.

Ook speelt onze theatergroep kleinere producties, straatvoorstellingen, meespeelvoorstellingen.

Onze voorstellingen

Onze meest recente voorstelling heet Romeo en Julia ‘Het Moordspel’.

Verrassingen en intriges. Verdenkingen en beschuldigingen. Niets is wat het lijkt in deze interactieve voorstelling. Bereid je voor op een avond vol onverwachte wendingen en spanning, waar de grenzen tussen realiteit en fictie vervagen. Het klassieke verhaal van Shakespeare’s Romeo & Julia zoals je die nog nooit hebt gezien.

2024
A.I., ai!
2023
Romeo en Julia ‘Het Moordspel’
Sinds 1992
Bekijk al onze voorstellingen

Workshops en educatie

Wij bieden ook door het jaar heen verschillende workshops en activiteiten aan. Voor workshops kun je mailen naar a.grondman@kamak.nl

De workshops zijn geschikt voor iedereen die interesse heeft in het werk van THEATER KAMAK, vooral voor onderwijsinstellingen, scholen rond verstandelijke beperking, organisaties die met deze doelgroep werken, en mensen met een beperking die diverse mogelijkheden voor werk en dagbesteding willen verkennen. Verken alle basisaspecten van toneelspelen, inclusief warming-up, bewegingsoefeningen, concentratie, samenspel en stemtraining. Improvisatie vormt de kern.

Wanneer je met een groep vanuit school onze voorstellingen bezoekt, bieden wij de mogelijkheid om voorafgaand aan en/of na afloop van de voorstelling een aantal van onze acteurs langs te laten komen. Zij zullen jullie een kijkje geven in het creatieve proces achter onze voorstellingen en staan open voor al uw vragen.

Theater speelweek

Midden in de zomervakantie opent KamaK haar deuren voor nieuw talent. Theaterliefhebbers met een verstandelijke beperking kunnen een week lang kennis maken met alle aspecten van theater maken.

Onder leiding van een dramabegeleider of een spelbegeleider leren deelnemers alle basiselementen van toneelspelen en van het acteurschap. Enkele voorbeelden hiervan zijn hoe je met je hele lichaam werkt en speelt, hoe je op een podium moet staan, hoe je met (gekke) verschillende stemmetjes kunt spreken en hoe je met elkaar kunt samenwerken/spelen.

Naast de repetities en de theatertraining die er die week plaatsvinden, wordt ook gewerkt aan kostuums en decor om de deelnemers te laten zien wat er allemaal bij een voorstelling komt kijken. Aan het einde van de week, op vrijdagmiddag, spelen de deelnemers de voorstelling waar ze de hele week aan gewerkt hebben om vervolgens, als echte acteurs, een applaus te mogen ontvangen.

KamaK geeft hiermee mensen met een verstandelijke beperking die interesse hebben in theater de mogelijkheid om het acteurschap te ontdekken. De minimumleeftijd voor deelnemers is 16 jaar en de kosten van deze week en de exacte data zijn bij KamaK op te vragen.

Laatste nieuws

Vol trots mogen we meedelen dat we zijn geselecteerd voor het Internationaal Documentaire Festival ’22 in Amsterdam met de film ‘Het zit in mijn hart’. Onze acteurs Patrick en Anne staan de journalist te woord in de Twentse krant.

“De film ‘Het zit in mijn hart’ (‘Inside My Heart’) van Saskia Boddeke gaat in première op @idfafestival als onderdeel van de Luminous selectie!

De grenzen tussen het repetitieproces en de uiteindelijke opvoering van een stuk vervagen in deze kleurrijke en barokke film over theatergroep KamaK, een professioneel ensemble voor acteurs met een verstandelijke beperking.”

Algemene gegevens stichting KamaK

Vertrouwenspersoon
Onze vertrouwenspersoon is C. Yland.

Jaarverslagen

2019
2020
2021

Culturele ANBI

Goed om te weten: de Stichting vrienden van KamaK is een culturele ANBI.