Romeo & Julia (2023)

In het theater wordt de voorstelling “Romeo & Julia” uitgevoerd. Het publiek komt binnen en neemt plaats in de zaal. De zaallichten gaan uit en de voorstelling begint. Het verhaal neemt ons mee naar Verona waar dit beroemdste liefdesverhaal uit de theatergeschiedenis zich afspeelt. Het publiek laat zich meevoeren in het prachtige verhaal van de verboden liefde tussen Julia en Romeo.

Het stuk is amper begonnen als er geroezemoes van achter de coulissen te horen is. Een speler vergeet zijn tekst en is afgeleid. Iemand roept: “Au, dit is een speld dom mens!”. De concentratie is ver te zoeken. Als een gordijn aan de kant wordt getrokken en er een lijk het podium oprolt is de chaos compleet; Moord! Paniek en ongeloof.

De voorstelling “Romeo & Julia” stopt en gaat over in het onderzoek naar de dader van de moord. Als er onder het publiek een detective in de zaal is, wordt iedereen ondervraagd. Het publiek, de cast en crew, tot de technicus aan toe moeten vragen beantwoorden. De bewijsstukken worden verzameld en er zijn een aantal verdachte personen. Het publiek wordt betrokken bij het vinden van de juiste dader. De detective deelt foto’s uit van de verschillende verdachten en het publiek laat zien wie zij als dader aanwijzen. Maar is de vermoedelijke dader wel de juiste dader of heeft iemand hen om de tuin geleid?